Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

oude verhalen

begonnen in 1900

kranige kerels en onverschrokken vrouwen hebben de geschiedenis van Sinte Cecilia Steenbrugge vorm gegeven.
Een reputatie opgebouwd van solidariteit en betrouwbaarheid.

Klik hier voor een uitvoerig verhaal.

De FANFARE SINTE CECILIA STEENBRUGGE heeft haar ontstaan te danken aan een initiatief van Herman Edward, toenmalig bewoner van het kasteeltje op de hoek van de Benediktijnenstraat.

Hij verzamelde enkele nijveraars met wiens steun in 1900 de vereniging werd gesticht onder de kenspreuk "Nijverheid Bescherme Kunst".
Na enige ledenwerving kon in 1901 met 50 (!) muzikanten een "installatiefestival" georganiseerd worden.

Hiernaast een ledenlijst uit de pionierstijd, waarbij de lezer zal opvallen

- Een echte fanfare, goed voorzien van echt koper en "trombonns", maar geen klarinetjes of fluitjes.

- Meesters werden met extra respect vernoemd

- geen vrouwvolk

Hier een Cecilia-feest-programma uit 1920.

Hoe zouden deze stukken geklonken hebben ?

Misschien moeten wij er eens eentje proberen terug te vinden en als historische kuriositeit terug op het repertoire nemen.

We merken op

- bij het Ceciliafeest hoorde geen maaltijd, de banketten met roti of braadkiekens komen aan de orde rond 1950

- na het concert begon een "intiem dansfeest", waarbij de muzikanten van de fanfare zelf ten dans speelden.

jubileumfoto uit 1936
Wie zou hier nog iemand herkennen ?
nogal onscherpe foto uit 1953.Met een bekende gevel

Eveneens een bekende gevel
Daarvoor het korps na een krachtige verjongingsoperatie.
Wie van deze kleintjes speelt nu nog  ?
1973
De jonge kerels zijn gegroeid en op deze foto warempel ook muzikale meisjes, en blits jong talent aan de bestuurstafel.  Niet te verbazen dat de overgang naar 2de afdeling kon gevierd worden
Het traditionele kiekje met de gedecoreerden en de personaliteiten.
Alweer het traditionele kiekje met de gedecoreerden en de personaliteiten.
een krantenknipsel, klik hier voor  meer randverhaal
geen krantenknipsel, de digitale kleurfoto heeft intussen zijn intrede gedaan.